top of page

Interieur tips voor kantoor inrichting : balans tussen werk en sociaal samenzijn

Bijgewerkt op: 28 mei
Als het gaat om kantoorinrichting, is het vinden van de perfecte balans tussen werk en sociaal samenzijn essentieel voor een productieve en prettige werkomgeving. Bij Studio Reverie delen we graag enkele praktische styling- interieur tips voor kantoor inrichting die uw kantoor transformeren tot een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt en goed kan focussen op werk, maar ook kan genieten van sociale interacties.


  1. Creëer Verschillende Werkzones: Definieer duidelijke werkzones in uw kantoorruimte, zoals individuele werkplekken, overleggebieden en lounges. Door verschillende zones te creëren, kunnen medewerkers kiezen waar ze het meest productief zijn op basis van hun taken en behoeften. De zones kan je afbakenen door bijvoorbeeld planten of lage archiefkasten of door bijvoorbeeld natuurlijke scheidingen zoals de vergader en focus ruimtes in het midden te plaatsen.

  2. Comfortabele Zitplaatsen: Investeer in comfortabele stoelen en banken voor de lounge- en ontmoetingsruimtes. Comfortabele zitplaatsen en een gezellige atmosfeer moedigen sociale interactie aan en bieden medewerkers een plek om te ontspannen tijdens pauzes of informele vergaderingen. Dit laad ze ook weer op en geeft inspiratie.

  3. Gezamenlijke Ruimtes: Richt gezamenlijke ruimtes in met tafels en stoelen waar medewerkers kunnen samenkomen voor informele vergaderingen, brainstormsessies of gewoon om te socializen. Voeg planten, kunstwerken, objecten, wandbekleding en gezellige verlichting toe om een ​​ontspannen sfeer te creëren.

  4. Flexibele Opbergoplossingen: Zorg voor voldoende opbergruimte om de kantoorruimte georganiseerd te houden. Kies voor flexibele opbergoplossingen zoals modulaire kasten of multifunctionele meubelstukken die kunnen worden aangepast aan de behoeften van uw team en die ook mooi als een natuurlijke scheiding tussen de werkzones functioneren.

  5. Sfeervolle Verlichting: Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een gezellige sfeer in uw kantoor. Kies voor warme, zachte verlichting in lounges en ontmoetingsruimtes, en heldere, gerichte verlichting op werkplekken om de productiviteit te bevorderen. Ook wordt geadviseerd om een licht meting te laten uitvoeren, om te kijken of er voldoende licht is en voldoet aan de Nem voorwaarden voor bedrijven.

  6. Personaliseer de Ruimte met de Visuele Identiteit van het Bedrijf: Wij Adviseren altijd om visuele identiteit van het bedrijf te integreren in de kantoorinrichting. Gebruik bedrijfskleuren, logo's en branding-elementen in decoratieve items en muurkunst om een gevoel van verbondenheid en trots te creëren.

  7. Akoustiek: Besteed aandacht aan de akoestiek van de ruimte om geluidsoverlast te verminderen en de concentratie te bevorderen. Gebruik geluiddempende materialen zoals akoestische panelen, tapijten of planten om galm te verminderen en een rustige werkomgeving te creëren.

  8. Kleurgebruik: Kies kleuren die een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand en productiviteit. Gebruik rustgevende kleuren zoals blauw en groen voor werkruimtes en levendige accentkleuren voor inspirerende en energieke ruimtes. Neem de merk kleuren in acht, maar voer dit niet te overheersend door, zeker niet omdat merk kleuren vaak felle opvallende kleuren zijn.

  9. Gebruik van Materialen: Voeg zachte en natuurlijke materialen toe aan de kantoorinrichting om een contrast te creëren met de harde en strakke materialen van bureau's en stoelen. Denk aan materialen zoals hout, wol en textiel om warmte en comfort toe te voegen aan de ruimte.

zachte kleuren en materialen in kantoor ruimte


Hoewel deze tips een goed startpunt vormen voor het creëren van een gezellig kantoor, raden we altijd aan om samen te werken met een professionele interieurontwerper zoals Studio Reverie voor een interieuradvies kantoor. Een expert kan u helpen bij het optimaliseren van uw kantoorinrichting voor maximale productiviteit en comfort, waardoor u tijd en geld bespaart op de lange termijn.


Bij Studio Reverie streven we ernaar om kantoorruimtes te transformeren tot inspirerende en functionele omgevingen waar medewerkers zich thuis voelen en optimaal kunnen presteren.


Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of zakelijk interieuradvies en ontdek hoe wij uw kantoor naar een hoger niveau kunnen tillen!


Comments


bottom of page